top of page

              Van eigen kwalen word je wijzer!

    Geestige verhalen over nare kwalen van een huisarts

 

 
 
 
 
Waarom is dit boek lezenswaardig?

Voor tropen)artsen, medisch studenten en paramedici is dit genieten. Een leerboek met een knipoog.

Mijn aandoeningen waren vertrekpunt voor geestige, leerzame en speciale ervaringen, waarbij de context zorgt voor speciale wendingen. Wat ik als huisarts en tropenarts allemaal niet wist, vond ik boeiend en dat spreekt ook - zo blijkt - een breder publiek aan.
 

Het is een optimistisch boek. En wetenschappelijk verantwoord (literatuur, NHG-standaarden, thuisarts.nl). Elk hoofdstuk is becommentarieerd door een ter zake deskundige medisch specialist.

Mijn ziektes en kwalen presenteerden zich meestal op een moment dat de medische wetenschap daar net een prima oplossing voor had. Die verwondering hierover en over dat ik nog volstrekt vitaal ben, vormen de kern van dit boek. De eigen ervaringen hielpen bij patiënten met die aandoeningen. Mijn tropische kwalen en reisziektes  hielpen bij allochtonen en reizigers.

Kortom, gewoon een grappig, onderhoudend en niet belerend boek, waar iedereen hoop ik wat van opsteekt.

verras

een collega of

vriend(in)

met dit boek!

Te bestellen bij Uitgeverij "Mension BV"

  De Achterflap 

“Inspirerend, grappig en serieus. Er is meer nodig dan een medische opleiding in enge zin om een echte arts te worden. Het vergt het leven zelf!“ 
Anna Stavdal, Voorzitter van de WONCA (Wereldorganisatie van huisartsen); Oslo; Noorwegen

“Heerlijk hoe serieuze en leerzame eigen ervaringen in het medische circuit toch op een humoristische manier beschreven kunnen worden. Herkenbaar voor artsen én hun omgeving. Onmisbaar voor hen die naar de tropen gaan.”

Ben Crul Ex-hoofdredacteur Medisch Contact

 

“Ik vind het boek fascinerend. Je maakt duidelijk hoe anders een kwaal of ziekte zich kan voordoen als die jou zelf treft en niet iemand tegenover je, die jou als arts raadpleegt. Ik heb dat zelf ook zo ervaren! Mijn gevoel van eigenwaarde als arts liep telkens wel een behoorlijke deuk op. Maar dat kan nooit kwaad. Je boek is voor mij persoonlijk ook zo bijzonder omdat ik tien jaar eerder dan jij arts was in Kilgoris en dezelfde patiënten met dezelfde aandoeningen zag als jij. Ik zal je boek aan iedere arts die ik ken aanbevelen - en ook aan anderen!”

Toon Tellegen Schrijver en huisarts n.p.

 

“Pieter geeft een brede en prachtige beschouwing van onze beleving van ziekte en gezondheid. Hij hanteert het ‘lerend voorwaarts’ als Leitmotiv en schrijft met herkenbare nederigheid en acceptatie zonder cynisme of fatalisme.”

Bart Berden, Hoogleraar ‘organisatieontwikkeling in het ziekenhuis’ St Radboud Nijmegen & voorzitter RvB Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, Tilburg.

bottom of page